15 juni 07:21, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00–07:00.

Det har varit en natt med låg till normal arbetsbelastning. 

Polisen har, utöver nedanstående, även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:14 Misshandel, Nordmaling: Polispatrull beordras till en adress i Nordmalings kommun där en utpekad person uppges ha hållit fast en annan person så att denne ramlat samt eldat på föremål i den andra personens bostad. Det finns inga uppgifter om personskador.

Den misstänkte gärningspersonen finns inte kvar på platsen. Patrullen håller förhör och upprättar en anmälan gällande misshandel samt skadegörelse genom brand.

23:37 Umeå: Polisen får samtal om att det spelas hög musik från bilar i ett parkeringsgarage i centrala Umeå. Polispatrull beordras till platsen och en bilförare avvisas från centrum.

02:29 Försök till rån, Umeå: Polispatrull beordras till akuten där en man som uppger att han utsatts för ett rånförsök befinner sig. Mannen uppger att han blivit slagen av för honom okända gärningspersoner och har fått näsblod.

Patrullen söker i Sandbackaområdet, men påträffar inga misstänkta gärningspersoner. En anmälan gällande försök till rån upprättas.

Enligt jourhavande förundersökningsledare Johan Dahlberg fortsätter utredningsarbetet under dagen.

06:45 Trafikbrott, Umeå: Bilförare på länsväg 364, Fällforsån, får ordningsbot då bilen är avställd.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.