Uppdaterad 16 juni 12:19

16 juni 12:08, Mord/dråp, försök, Göteborg

Försök till mord, Hammarkullen.

22:38 Försök till mord, Göteborg.
Polis larmades om en skottlossning på Hammarkullegatan enligt uppgifter till polisen ska flertalet skott avlossats och flera personer ska ha lämnat platsen springandes. Enligt initiala uppgifter ska de varit två gruppering som skjut mot varandra. Flera polispatruller skickades till området för att avbryta skeendet hitta eventuella skadade och lagföra misstänkta förövare.

Brottsrubriceringen polisen arbetar enligt är försök till mord samt grovt vapenbrott.
Polisen är snabbt på plats och på platsen hittades tomhylsor övrig teknisktbevisning inhämtades. Tekniker skickades till platsen för att genomföra brottsplatsundersökning samt för att säkra bevis.

Två personer grips ganska omgående för grovt vapenbrott och för försök till mord. Ytterligare tre personer grips i anslutning till händelsen, samtliga fem gripna är misstänkta för försök till mord och grovt vapenbrott.

12:10 Uppdatering

Fem misstänkta kunde snabbt gripas efter händelsen. De är nu anhållna misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott. Åklagare är Mats Ihlbom.

Förundersökningen fortsätter med sedvanliga åtgärder som förhör med misstänkta och vittnen, insamling av bevis och tekniska undersökningar.

Polisen vill gärna få in tips och iakttagelser från vittnen i anslutning till händelsen på Hammarkulletorget. Även om det finns film eller foto som kan vara relevant för utredningen. Kontakta polisen på plats, via 114 14 eller polisen.se.

Det är för tidigt att säga om skottlossningen i Hammarkullen har koppling till de tidigare händelserna i Hjällbo, det får utredningen visa.

Vi har fortsatt förstärkt polisiär närvaro i Hjällbo och dess närområde inklusive Hammarkullen. Vid sidan om brottsutredningarna jobbar vi som tidigare med brottsförebyggande och trygghetsskapande åtgärder.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.