Uppdaterad 17 juni 06:40

16 juni 20:50, Skottlossning, Göteborg

I närheten av Ryaskolan i Södra Biskopsgården har en man blivit skjuten.

Flera samtal rings in till polisen om att man hört skott avlossas i närheten av Ryaskolan. Strax därefter ser man även en man liggande på marken, enligt initiala uppgifter skjuten i ett ben. Han förs i ambulans till Sahlgrenska sjukhuset men det är i nuläget oklart skadeläge. Flera personer har setts lämna platsen efter skjutningen.

Polisen är på plats med flera enheter och söker i området. Man håller även vittnesförhör och kommer att spärra av brottsplatsen för en teknisk undersökning. En förundersökning om försök till mord har inletts. Ingen gripen i nuläget.

21.55 Den skottskadade är en man i 18-årsåldern. Tomhylsor har hittats på platsen och dörrknackning kommer att påbörjas.

210617, 06.30
Under kvällen och natten har nio personer hämtats in till förhör i ärendet. Samtliga har släppts efter förhör och det finns för närvarande ingen misstänkt för skjutningen. Den tekniska undersökningen slutfördes under natten. Den skottskadade mannen ska inta ha några livshotande skador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.