Uppdaterad 17 juni 19:23

17 juni 08:22, Rån, Linköping

Tre gripna för rån.

 

05.45 Polisen larmades om ett rån i Berga centrum. En man skulle ha blivit rånad av flera personer som sedan hade lämnat i en bil. Polisen skickade ut flera patruller, dels till brottsplatsen och dels för att försöka få stopp på bilen.

06.03 En polispatrull meddelade ledningscentralen att de hade den aktuella bilen framför sig, på E4 norrgående i höjd med Norrköping. Polisen fick stopp på bilen vid avfarten till Ingelsta. I bilen satt två män och en kvinna, alla i 25-årsåldern. Samtliga greps, misstänkta för rån. Polisen fattade beslut om att beslagta bilen för kriminalteknisk undersökning.

Ingen ska ha kommit till fysisk skada i samband med händelsen. Den drabbade mannen är i 25-årsåldern. Nu följer förhör med målsäganden och de gripna, och därefter kommer åklagare fatta beslut om de ska anhållas eller släppas på fri fot.

Ytterligare omständigheter kring rånet, samt eventuellt rånbyte kan inte kommenteras i nuläget.

19.22 de tre gripna personerna blev under förmiddagen anhållna av åklagare. Alla är på sannolika skäl misstänkta för rån.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.