Uppdaterad 18 juni 07:24

17 juni 19:00, Trafikolycka, Jönköping

Trafikolycka på Torpagatan.

18.51 SOS-larm kom till polisen om att en trafikolycka inträffat på Torpagatan i Jönköping. Enligt larmet ska en person ha blivit påkörd.

18.55 polisen är framme på olycksplatsen.

19.02 räddningspersonalen rapporterar att den påkörde är vaken och talbar.

19.51 polisen har fått uppgift om att den drabbade personen är allvarligt skadad. Polisen har påbörjat en utredning om vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Bilen är tagen i beslag för en teknisk och en kriminalteknisk undersökning. Den som misstänks för brotten är en man i 20-årsåldern.

Polisen kommer under kvällen att åka till sjukhuset för att kontrollera status och identitet på den drabbade.

Polisen har fått kontakt med vittnen men vill ändå ha kontakt med ytterligare vittnen som kan ha sett händelsen eller den aktuella bilens körning före olyckan. Den bil som är inblandad i olyckan är en silvergrå Mercedes. 

Uppdatering 210618, 07.25: den drabbade är en kvinna i 70-årsåldern. Hon är allvarligt skadad och har på grund av detta inte gått att förhöra.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.