18 juni 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler.

23:40 Brand, Vara.
Polis blev larmad om en villabrand i Vara 23:40. När polis kommer till platsen så är villan bortom räddning och räddningstjänsten låter brinna kontrollerat. Husägaren har svårt att redogöra för något plausibelt händelseförlopp på platsen och polisen tar upp en anmälan om mordbrand. En teknisk undersökning för att fast ställa brandorsaken kommer att genom föras så fort platsen kan beträdas.

Misshandel, Brott i nära relation, Polisområde Storgöteborg.
Polisen larmades till en adress i Polisområde Storgöteborg med anledning av att en kvinna blivit misshandlad av sin före detta pojkvän. Kvinnan ska under misshandel ha fått mottaga sparka och slag i bland annat huvudet. Kvinnan var inte i behov av akutsjukvård. Gärningsmannen hade lämnat platsen i en bil strax innan polis anlände till platsen. Anmälan om misshandel är upptagen av Polis.   

02:38 Viltolycka, Åmål.
En ung pojke på moped har tragiskt omkommit i en viltolycka i Åmål. Det var i samband med mopedåkning som pojken kolliderade med en älg. Polis, läkare, ambulans och ambulanshelikopter fanns på platsen för att rädda pojken, dessvärre utan att lyckas. Mopeden är tagen i beslag och en tekniskundersökning kommer att genomföras av mopeden. Anhöriga är underrättade.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.