18 juni 07:00, Övrigt, Lidingö

Polismyndigheten har fattat beslut om kamerabevakning av ett område på Lidingö fredagen den 18 juni.

Karta UAS Lidingö.jpg

Anledningen är att det under fredagen kommer att vara flertalet tillståndsgivna allmänna sammankomster. Beslutet gäller den 18 juni under tidsperioden 07.00 - 23.59, men kan vid behov förlängas.

Polismyndigheten har fattat beslut om kamerabevakning enligt 14d§ kamerabevakningslagen (2018:1200) av området på Lidingö (som framgår av kartan) genom UAS (Unmanned Aerial System, vilket är obemannade flygfarkoster, även kallat drönare).

UAS används i arbetet med att utreda, förebygga eller förhindra brott och ordningsstörningar. Kamerabevakning genom UAS är ett komplement till polisens övriga verksamhet att förebygga, förhindra eller upptäcka brottslig verksamhet.

Det rödmarkerade området på kartan är det område som kan komma att kamerabevakas med Unmanned Aerial Systems (UAS, s.k. drönare) enligt kamerabevakningslagen (2018:1200)

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.