18 juni 07:12, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Thomas Agnevik. Till kvällen kommer Angelica Israelsson Silfver.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 70 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:12 Polisen fick in vittnesuppgifter om att en man, som är i 20-årsåldern, hade blivit rånad utomhus på Källgatan i Motala. Flera gärningspersoner hade konfronterat mannen och rånat honom på tillhörigheter. I samband med detta ska den drabbade ha blivit utsatt för våld. Mannen fördes till sjukhus med ambulans. Händelsen rubriceras som rån. Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om personer som har uppträtt avvikande eller misstänkt och som kan kopplas ihop med denna händelse. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

22:18 Ett SOS-larm gällande en trafikolycka på E4 Klinga, Norrköping, inkom till polisen. En lastbil och en personbil var inblandad i olyckan. Flera polispatruller involverades i ärendet. Lastbilschauffören kolliderade med bilisten i samband med ett filbyte. Lastbilschauffören misstänks för otillåten förflyttning i sidled. Två personer, som färdades i personbilen, fördes till sjukhus med ambulans för kontroll. Trafiken påverkades under bärgningsarbetet.

23:00 Ett SOS-larm inkom till polisen gällande en brand på Bråddgatan i Norrköping. Det var en sopsäck utanför synagogan som brann. Ingen person ska ha skadats. Polisens presstjänst har inga uppgifter om att synagogan ska ha fått några skador. En anmälan gällande ringa skadegörelse upprättades. Det finns ingen misstänkt. Polisen har haft ökad tillsyn av synagogan under natten i och med denna händelse.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.