Uppdaterad 19 juni 08:23

18 juni 23:05, Stöld, Kalmar

Smedby. Slangning av drivmedel.

Polisens regionledningscentral får samtal om pågående så kallad slangning av drivmedel från fordon i utkanten av Smedby. Polis skickas till adressen.

En person grips omgående efter att första polispatrull anlänt till platsen. Ytterligare en person är gripen av hundpatrull efter spårning med hund.

Ytterligare gärningspersoner eftersöks av en större polisresurs.

Uppdatering 19/6: En tredje person grips strax efter midnatt. Samtliga personer som synts i samband med slangningen är därmed gripna. En anmälan om stöld är upprättad. Det skrivs även en anmälan om miljöbrott då det i samband med stölden läckt ut diesel på marken. En av de gripna är också misstänkt för försök till våld mot tjänsteman efter att han framfört en bil på sådant sätt att en polisman fick hoppa undan för att inte bli påkörd. De gripna är samtliga män i 18-25-årsåldern.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.