Uppdaterad 19 juni 20:55

19 juni 02:07, Försvunnen person, Mora

85-årig man är försvunnen

Mannen sågs senast kl:19.30 på fredagkvällen i Mora. 

Han har troligast en mörkblå täckjacka, ljusa byxor och keps på sig.

 

Polisen vill ha uppgifter från personer som kan ha sett mannen. Ring polisen via 112 eller 11414

(Uppdatering kl 08:42)

Mannen är fortfarande saknad och en större insats pågår under morgonen för att återfinna honom. 

(Uppdatering kl 10:29)

Allmänheten i och omkring området Täppan i Mora uppmanas att kontrollera sina tiomter, garage och uthus etc i sökandet efter den försvunne mannen.

(Uppdatering kl 20:55)

Under dagen har ett gediget arbete genomförts med både polisiär och civil resurs på land. Dessutom har vissa partier sökts från luften av UAS/Drönare. Tidigt under dagen initierades kontakt med helikopter som genomsökt vattendrag flertalet gånger, både i Älven och mynningen mot Siljan. Räddningstjänsten har haft båtar i samma område och sökt av de strandnära områden som helikopter inte kunde söka.

Uppgifter som inkommit till polisen talar mer för att mannen befinner sig i vattnet än på land. I de områden som bedöms vara högre chans till att finna mannen har sök genomförts noggrant och  i vissa flera gånger. Den polisiära bedömningen är att sannolikheten för att mannen befinner sig i vattnet är större än att han befinner sig på land. Därmed är bedömningen att mannen inte längre är vid livet och räddningsinsatsen i form av LSO avslutas. Polisen kommer fortsättningsvis att söka efter mannen men en annan inriktning.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.