19 juni 03:33, Larm Överfall, Stockholm

Mannen som blev tillsagd av ordningsvakter att han passerat tunnelbanespärren vid Hornstull utan att betala sig blev utåtagerande.

Vid tunnelbanestation Hornstull gick ordningsvakter fram till den man som passerade spärrarna utan att betala för sig.

Vid samtalet blev han utåtagerande och hörsammade inte när ordningsvakterna avvisade honom från området. När de avlägsnade honom försvårade han deras arbete genom att kränga med kroppen och försökte ta sig loss.

En annan man lade sig i ordningsvakternas arbete genom att slita och dra i deras kläder. Ordningsvakterna aktiverade överfallslarmet för att få hjälp med att få kontroll över situationen.

När ordningsvakten försökte få mannen som lade sig i deras arbete att sluta påbörjade den första mannen att försvåra deras arbete. Ordningsvakterna fick kontroll över båda männen och de belades med handfängsel.

Ordningsvakterna grep männen misstänkta för våldsamt motstånd och främjande av flykt. Polisen som var på plats kunde identifiera männen och efter att det var gjort hävdes gripandet. Båda männen omhändertogs då de på grund av sin berusning utgjorde en fara för sig själv och andra.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.