Uppdaterad 19 juni 09:42

19 juni 08:22, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 122 ärenden som rör Östergötland län. En person har gripits (se nedan). 13 personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

00:40 Polis larmades till området Berga i Linköping med anledning av att inringare hört höga smällar och uppfattat det som skottlossning. Flera polispatruller involverades i ärendet och sökte av olika områden men påträffade ingen pågående brottslighet.

02:21 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Björkliden i Linköping med anledning av en bilbrand. Väl på plats visade det sig att en personbil brunnit med öppna lågor i närheten av ett garage. En man i 35-årsåldern greps och är i nuläget misstänkt för mordbrand. Ingen person ska ha skadats i samband med branden. Bilen har tagits i beslag för en teknisk undersökning. Mannen har under morgonen anhållits på sannolika skäl misstänkt för mordbrand. Ärendet är därmed åklagarlett.

03:18 SOS-larm inkom till polisen om en trafikolycka vid Råbergarondellen i Linköping. En motorcyklist ska ha kört omkull. Föraren, en man i 30-årsåldern, fick följa med ambulans till sjukhus för en kontroll samt provtagning. Han var vaken och talbar. Polispatrull kommer skriva en anmälan om grovt rattfylleri.

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, åtta viltolyckor, samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.