19 juni 08:22, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Södermanlands län. Ingen har gripits. Tio personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

01:10 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Vingåkersvägen i Katrineholm uppstod misstanke om rattfylleri samt grov olovlig körning mot föraren. Mannen i 35-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör.

01:19 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Stockenströms väg i Strängnäs med anledning av en brand i en lägenhet. Väl på plats visade det sig att sopor i lägenheten hade brunnit. En förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet har inletts. En man i 30-årsåldern fick följa med ambulans till sjukhus för en kontroll då han andats in rök.

01:54 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Allhelgonavägen i Nyköping uppstod misstanke om drograttfylleri samt olovlig körning mot föraren. Mannen i 45-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör.

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, sex viltolyckor utan personskador (rådjur och hjort), trafikbrott, samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.