19 juni 08:27, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning.

Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke samt hanterat ärenden relaterade till psykisk ohälsa.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:17 Trafikbrott, Kalix: Bilförare i centrala Kalix får ordningsbot för onödigt buller.

00:31 Ordningslagen, Älvsbyn: Man i centrala Älvsbyn får ordningsbot för att ha druckit alkohol på offentlig plats.

01:13 Trafikbrott, Kiruna: Bilförare på Linbanevägen i Kiruna får ordningsbot på grund av avsaknad av registreringsskylt.

01:43 Olaga hot, Piteå: Polispatrull beordras till en adress i Piteå kommun där en man uppges ha hotat en kvinna, som han tidigare haft en relation med, verbalt i samband med ett bråk på en fest. En anmälan upprättas. Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. 

01:55 Trafikbrott, Kiruna: Bilförare på Konduktörsgatan får ordningsbot på grund av bristfällig framruta.

02:33 Misshandel, Kalix: Polispatrull beordras till en adress i Kalix kommun där en man misstänks ha misshandlat en kvinna som han har en relation med. Förhör hålls och en anmälan gällande misshandel upprättas. Ingen person är frihetsberövad i ärendet.

02:52 Luleå: Polisen får samtal om att en man stör/bråkar med hotellgäster utanför ett hotell i Innerstaden. Polispatrull beordras till platsen och mannen avvisas från hotellet.

04:03 Misshandel, Gällivare: Polispatrull beordras till en adress i Gällivare kommun där en kvinna uppges ha misshandlat en man som hon har en relation med. Mannen ska inte ha behövt ambulansvård. Förhör hålls och en anmälan gällande misshandel upprättas.

05:29 Trafikbrott, Luleå: Bilförare på Örnäset får ordningsbot då bilen har körförbud.

05:37 Trafikbrott, Luleå: Bilförare i Lövskatan får ordningsbot då bilen har körförbud.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.