19 juni 09:04, Uppdatering, Göteborg

Uppdatering gällande skottlossning Hammarkulletorget 2021-06-18

Polis har under natten arbetat intensivt med utredningen gällande försök till mord. Dörrknackning har genomförts i området, och ett stort antal förhör har hållits i samband med det.

Platsen spärrades av för en kriminalteknisk undersökning som genomfördes under natten.

Mannen som skottskadades vårdas fortsatt på sjukhus. Hans skadeläge uppges vara stabilt och inte livshotande. Han är inte förhörd om händelsen, och kommer att göras så snart det är möjligt utefter hans tillstånd.

Ingen person har frihetsberövats under natten, och det finns ingen misstänkt för händelsen.

Polisens arbete i Hammarkullen sker i två parallella delar. Dels den trygghetsskapande på platsen, med förstärkt synlighet och närvaro, men även inom förundersökningsen med mål att frihetsberöva och lagföra.

Utredningsarbetet fortsätter nu, och polisen är angelägen om tips och iakttagelser gjorda i området vid tiden för händelsen. Dessa kan lämnas via polisens växel 114 14 eller via tipslänk på polisen.se.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.