Uppdaterad 02 juni 09:52

02 juni 03:30, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Sammanfattning kommer efter klockan 07:00

03:20 På grund av hög arbetsbelastning kommer ingen sammanfattning förrän kommunikationsansvariga kommer på morgonen

Uppdatering 07:35 (av presstalesperson Åsa Mjörndal):

Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00–07:00.

En person har omhändertagits för fylleri.

Polisen har hanterat ett antal ärenden relaterade till psykisk ohälsa samt utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. 

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:21 Misshandel, Boliden: Polispatrull beordras till en adress i Boliden med anledning av ett bråk mellan två män. En man i 30-årsåldern grips, misstänkt för att ha misshandlat den andre. Han anhålls senare av åklagare. Förhör hålls och en anmälan gällande grov misshandel samt olaga hot upprättas.

00:29 Lycksele: Polispatrull uppmärksammar att personer med bilar lever om bakom busstationen. Patrullen samtalar med personerna som lämnar platsen.

03:01 Misshandel, Skellefteå: Polispatrull beordras till en adress där en man uppger att en kvinna slagit honom. Mannen uppges inte ha behövt föras till vård. Kvinnan, som är i 35-årsåldern, grips. En anmälan gällande misshandel samt ofredande upprättas.

Kvinnan ska förhöras efter tillnyktring varefter åklagare ska fatta beslut om hon ska anhållas eller inte.

Uppdatering 09:46:

06:52 Stöld/inbrott, Umeå: Polisen kontaktas av en förskola som haft inbrott. Okänd gärningsperson/personer har någon gång mellan stängning igår och öppning idag tagit sig in via en dörr och bland annat tillgripit elektronik. Det är i nuläget oklart när detta ha skett. Polisen har under morgonen gjort en brottsplatsundersökning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.