02 juni 06:24, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler under kvällen tjänstgör Peter Adlersson

22:02 Rån, Storgatan, Göteborg.
En målsägare blev rånad av tre gärningsmän, gärningsmännen fick med sig en halskedja som byta från rånet. Någon av rånarna ska ha visat/hotat med en kniv vid rånet.
Flera polispatruller sökte rånarna, dessvärre var det svårt att initialt få ett bra signaliment av målsägaren, rånarna undkom.  

22:45 Rån, Brunnsparken, Göteborg.
En målsägare Blev misshandlad och rånad av två gärningsmän vid Brunnspraken, mannen blev rånad på glasögon. Under misshandeln ska målsägaren blivit slagen och sparkad, polisen kontaktades 40 minuter efter rånet varför ett gripande av gärningsmännen på platsen försvårades.  
 
00:50 Misshandel, tillgrepp av fortskaffningsmedel, Orustgatan, Göteborg.
Polis larmades om en pågående misshandel på Orustgatan i Göteborg. En man ska ha blivit misshandlad av fler män där uppgifter om att någon av gärningsmännen ska ha haft ett baseboll trä kom polisen till känna.

Polis kom till platsen och anträffade en misstänkt gärningsman som kvarstannat på platsen och målsägaren som blivit misshandlad. Uppgifter till polisen gjorde gällande att flera eventuella gärningsmän lämnat platsen. Den misshandlade mannen hade en misstänkt fraktur i armen, mannen var vid medvetande. 
Initiala utredningsuppgifter gjorde gällande att, målsägaren vid misshandeln ska ha försökt stjäla en moped vid platsen och då blivit avbruten av den misstänkta gärningsmannen för misshandeln.
Polisanmälan upprättade om misshandel och tillgrepp av fortskaffningsmedel.
 


Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.