Uppdaterad 20 juni 07:57

20 juni 00:33, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens händelser

23:01 Misshandel centrala Sollefteå

Patruller skickades till en misshandel i Sollefteå, personer hade slagits i taxikön. De initiala uppgifterna sa att en person var skadad så även ambulans skickades till platsen. När patrullen kom till platsen visade sig att det skett två misshandlar. Gärningspersonerna hade lämnat platsen och patrullerna tog vittnesuppgifter. De bägge målsägande vart förda till Sollefteå sjukhus. Patrullerna har upprättat två anmälningar gällande misshandel. 

01:02 Försök till grov misshandel, Timrå

Då en patrull försökte stoppa ett bil i Timrå försökte föraren av bilen preja polisbilen av vägen. Ett kortare förföjlande påbörjades men bilen försvann från patrullen. Flertalet patruller tillkallades och efter en stund påträffades bilen på en adress i Timrå. Polisens hundförare kunde spåra gärningsmännen till enadress i Timrå och väl där kunde två män gripas. Männen som är i 20 och 30 års åldern är förda till polisstationen i Sundsvall för vidare utredningsarbete. Den misstänkta bilen är tagen i beslag. Det vart mindre plåtskador på polisbilen vid prejningsförsöket.

01:06 Drograttfylleri, centrala Örnsköldsvik

Efter ett trafikstopp är en yngre man i 18 års åldern misstänkt för drograttfylleri, mannen är även misstänkt för narkotika brott eget bruk och innehav, då patrullen påträffade misstänkt narkotika på mannen. Han fördes till polisstationen för provtagning. Efter anmälan, förhör och provtagning frigavs mannen.

01:10 Inbrott Härnösand

Patruller skickades då det inkom larm gällande inbrott. Detta i en samlingslokal på Granudden i Härnösand. Då patrullerna kom till platsen kunde de konstatera att det fanns brytmärken på en dörr och de sökte av byggnaden. Ingen person fanns kvar på platsen, men patrullen har gjort en brottsplatsundersökning och säkrat vissa spår. Det är i nuläget oklart ifall något har blivit tillgripet.

Uppdatering 07:55 (av presstalesperson Åsa Mjörndal):

06:19 Trafikolycka, Härnösand: Polispatrull beordras till Stigsjövägen, Bondsjöhöjden, med anledning av en singelolycka. En personbil uppges ha väjt för ett rådjur och har då kört in i en stolpe. Två personer har färdats i bilen. Inga personskador rapporteras. 

Förhör hålls och en anmälan gällande trafikolycka utan misstanke om brott upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.