20 juni 07:47, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Två personer har omhändertagits för fylleri.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:06 Förargelseväckande beteende, Älvsbyn: A-traktorförare misstänks för förargelseväckande beteende efter att ha spelat hög musik. En anmälan upprättas och vårdnadshavare kontaktas.

00:56 Viltolycka, Boden: Polisen får in en anmälan om att en personbil kolliderat med ett rådjur på riksväg 97, Harads. Inga personskador rapporteras.

01:01 Skadegörelse m.m., Luleå: Polispatruller beordras till en camping med anledning av en pågående skadegörelse där en man bland annat uppges ha krossat en ruta på en stuga. När patrullerna kommer till platsen har den misstänkte gärningsmannen lämnat området till fots. Mannen spåras upp av hundpatrull och grips.

Förhör med vittnen hålls. Mannen misstänks även för försök till rån då han ska ha försökt tilltvinga sig en persons bilnycklar genom verbala hot.

En anmälan gällande skadegörelse samt försök till rån upprättas.

02:14 Fjällräddning, Kiruna: Vakthavande befäl fattar beslut om fjällräddning för att undsätta en kvinna i området kring Torneträsk som blivit sjuk. Fjällräddare kallas ut och bistår när ambulanshelikopter hämtar kvinnan. En person i kvinnans sällskap förs av fjällräddare till farbar väg.

02:21 Misshandel, Gällivare: Polispatrull beordras till en adress i kommunen med anledning av att en man misstänks ha misshandlat en kvinna som han har en relation med. Mannen grips och en anmälan gällande misshandel upprättas.

06:33 Viltolycka, Luleå: Polispatrull beordras till E4, Antnäs, där en minibuss med åtta personer har kolliderat med en älg. Inga personskador rapporteras. Bärgare tillkallas.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.