20 juni 08:20, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 90-tal ärenden som rör Jönköpings län. Ingen har gripits. Sex personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

00:20 SOS-larm inkom till polisen om en brand i en ladugård i Vetlanda. Väl på plats visade det sig att byggnaden var övertänd. Ingen person ska ha skadats men hönor ska ha brunnit inne. Då brandorsaken är oklar har en förundersökning gällande mordbrand inletts. Räddningstjänsten har under natten arbetat med eftersläckning och vid 06 kunde polisen sätta upp avspärrningsband i väntan på den kriminaltekniska undersökningen.

01:33 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Regementsgatan i Jönköping uppstod misstanke om rattfylleri mot föraren. Mannen i 20-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör. Hans körkort omhändertogs också.

03:04 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Hättevägen i Tranås med anledning av att två personbilar ska ha krockat. Väl på plats visade det sig att personen/personerna i den ena bilen avvikit från olycksplatsen. Polispatrull kommer skriva en anmälan gällande vårdslöshet i trafik samt smitning från olycksplats. Preliminärt ska ingen person ha skadats i samband med olyckan.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, viltolyckor utan personskador, trafikbrott, samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.