20 juni 08:44, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Johnny Gustavsson. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 90-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Sex personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

23:51 En man i 60-årsåldern ska ha rånats i Trädgårdsföreningen vid Belvederen under lördagskvällen. Mannen rånades på sin plånbok och därefter försvann gärningspersonen. Det finns för närvarande ingen misstänkt för brottet. Målsägande ska ha skadats lindrigt och inte behövt vård av ambulans.

00:43 En polispatrull kontrollerade en personbil vid flygvapenmuseum i Linköping. Föraren, en man i 20-årsåldern, misstänktes för rattfylleri och fick följa med till sjukhuset för provtagning och förhör.

05:54 En patrull gjorde en fordonskontroll på Malmslättvägen och misstanke om drograttfylleri uppstod. Polisen skrev en anmälan om drograttfylleri samt ringa narkotikabrott. Föraren, en man i 25-årsåldern, omhändertogs för provtagning och förhör.

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor utan personskador samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.