Uppdaterad 21 juni 15:36

20 juni 18:57, Skottlossning, Stockholm

Två personer har skottskadats vid en pizzeria i Sätra.

Två personer har skottskadats vid en pizzeria i Sätra i södra Stockholm. Två gärningspersoner ska efter att skott avlossats ha flytt från platsen.

Två skadade personer vilka är män är förda med ambulans till sjukhus. Skadeläget just nu är okänt.

En stor polisinsats pågår nu där informationsinhämtning pågår genom bland annat förhör, inventering av övervakningsfilm som kan ha fångat händelsen samt jakt av de gärningspersoner som är ansvariga för händelsen. Ingen är ännu gripen för händelsen.

Platsen är avspärrad för en teknisk undersökning.

Uppdatering klockan 20:40
En av de två männen som fördes till sjukhus har avlidit av sina skador. Mannen som avlidit är i 25-årsåldern och anhöriga är underrättade. Skadeläget för den andra mannen, som är i 40-årsåldern, är i nuläget okänt. En förundersökning gällande mord och mordförsök är inledd.

Ingen är ännu gripen. Polisen har medtagit ett antal personer till förhör, dessa är inte misstänkta för brott i nuläget.

Uppdatering den 21 juni klockan 15.35

I dag och kommande dagar kommer det att vara extra poliser ute i Sätra. Detta för att både samla in eventuella uppgifter som kan finnas och som polisen ännu inte fått och för att genomföra trygghetsskapande åtgärder i form av stärkt lokal närvaro.

- Vi ser självklart mycket allvarligt på denna händelse. En skottlossning på en tid och en plats där många människor vistas är oacceptabelt och påverkar såklart boende i området negativt. Ett omfattande arbete pågår för att gripa den eller de som gjort detta, säger Maria Argus, tf lokalpolisområdeschef i Skärholmen.

Ingen är ännu frihetsberövad i den förundersökning om mord och mordförsök som pågår men utredningen fortsätter med full kraft. Arbetet med utredningen fortsätter, bland annat genom analys av den tekniska undersökningen och de vittnesuppgifter som inkommit. Arbetet innefattar också att titta på eventuella motiv och omständigheter runt skjutningen och brottsoffren. Det är i nuläget för tidigt att berätta mer om detta.

Alla som har sett något och har uppgifter som kan vara relevanta i utredningen uppmanas att ta kontakt med polis de möter, ringa 11414 eller skriva i polisens tipsformulär (nedan).

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.