21 juni 07:30, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet i Västerbottens län.

Utöver nedanstående ärenden har polisen utfört kontroller av personer och fordon som inte har lett till någon misstanke om brott. 

Här följer ett urval av nattens ärenden:

23:15 Olaga intrång, Umeå
Polisen beordras till en skola i Umeå kommun med anledning av ett inbrottslarm. Polisen anträffar personer som misstänks ha varit in i skolan. Anmälan upprättas gällande olaga intrång och skadegörelse. Vårdnadshavare kontaktas då personerna är minderåriga. 

23:47 Knivlagen, Skellefteå
En man kontrolleras på campusområdet i Skellefteå. En kniv hittas på mannen varför en anmälan om brott mot knivlagen upprättas. Kniven tas i beslag.

01:10 Tillgrepp av fortskaffningsmedel, Skellefteå
Polisen kontaktas med anledning av en bilstöld från ett boende i Skellefteå kommun. Personerna återvänder senare med bilen. Anmälan upprättas gällande tillgrepp av fortskaffningsmedel samt skadegörelse då skadegörelse även ska ha utförts på boendet. 

Övrigt: Två viltolyckor har skett under natten, på E45 Dorotea samt i Rökå, Malå kommun. Ingen person kom till skada. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.