21 juni 15:00, Trafikbrott, Bräcke

Bräcke, ett urval av polisens arbete i trafiken under dagen

Vid 8-tiden stoppades en bilist efter hastighetsöverträdelse på E14 vid Pilgrimstad. Föraren hade kört 96 km/timmen på en 80-sträcka.

Under morgonen kontrollerades även en trafikant öster om Pilgrimstad. Bilen var avställd och hade körförbud. Böter utfärdades på grund av det och på grund av att säkerhetsbälte inte hade använts under färd.

Under förmiddagen hölls en trafikkontroll efter E14 vid Gimårasten, där främst yrkestrafik kontrollerades. Tre trafikanter fick böter på grund av hastighetsöverträdelser. Utöver det kontrollerades kör- och vilotider samt farligt gods. En förare fick också 8000 kronor i böter på grund av olika förseelser.

En förare misstänks för drograttfylleri. Provtagning har genomförts och anmälan har upprättats.

Utöver det har fler förare fått böter efter trafikbrott på E14. En förare fick böter efter att ha kört 121 km/timmen på en 100-sträcka. En annan förare fick böter efter att ha kört 96 km/timmen på en 80-sträcka. En bilist fick böter efter att ej ha använt säkerhetsbälte under färd.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.