22 juni 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler.

Misshandel Polisområde Storgöteborg
En man kontaktade polisen och uppgav att hans flickvän misshandlat honom. Barn ska ha varit hemma under händelsen. Polis åkte till platsen den misstänkta kvinnan hade då lämnat platsen. En polisanmälan om misshandel och en anmälan till socialtjänsten togs upp.

02:12 Stöld genom inbrott, Tibro
Ett byggvaruhus i Tibro utsattes för ett inbrott under natten. En anmälare kontaktade polisen och uppgav att två personer hade lämnat platsen på cykel. Polisen kom till platsen och kontrollerade personer i närområdet utan att finna gärningsmännen. Vid inbrottet hade verktyg tillgripits. Anmälan om stöld genom inbrott tog upp av polispatrullen.  

04:33 Stöld genom inbrott, Göteborg.
Polis larmades om ett pågående inbrott på Glöstorps Röseväg i Göteborg. Två personer hade då setts såga med en vinkelslip i en garagedörr en silvrig bil hade även setts på platsen. Tjuvarna kopplade en fyrhjuling till bilen och drog iväg. Polisen var snabbt på platsen och kunde inleda ett förföljande på ekipaget. Förföljandet ledde snabbt till att fordonen stoppades och gärningsmännen flydde till skogs. Ganska omgående kunde båda gärningmännen gripas av polispatrullen. Anmälan, husrannsakan och andra inledande utredningsåtgärder utfördes av polispatrullen.   
  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.