22 juni 07:03, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00–07:00.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. 

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:40 Misshandel, Gällivare: Polispatrull beordras till en adress i Gällivare med anledning av en misstänkt misshandel mellan två män som känner varandra. När patrullen kommer till platsen är det lugnt.

En anmälan samt en motanmälan gällande misshandel upprättas.

En av männen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

00:48 Olovlig körning, Luleå: Vid stopp och kontroll av en personbil på Hertsön framkommer att föraren saknar behörighet att köra bil. En anmälan gällande grov olovlig körning upprättas.

03:23 Trafikolycka, Älvsbyn: Polispatrull beordras till centrala Älvsbyn med anledning av en singelolycka med en personbil som hamnat i diket. Det finns inga uppgifter om personskador.

Olycksplatsen dokumenteras och en anmälan gällande trafikolycka utan misstanke om brott upprättas.

05:16 Viltolycka, Kalix: Polisen får in en anmälan om att en lastbil kolliderat med en ren på E4, strax söder om Kalix. Inga personskador rapporteras. Renen skadas och berörd sameby underrättas.

05:41 Trafikkontroll, Boden: Vid en trafikkontroll på riksväg 97, Vittjärv får två förare ordningsbot för hastighetsöverträdelse. En tredje förare, som misstänks ha kört för fort, nekar till detta och en anmälan upprättas.

 

Polisen har även utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.