23 juni 07:54, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Monica Bergström och Johnny Gustavsson. Idag bemannas presstelefonen fram till klockan 22:00. Övriga tider besvaras samtal till polisens pressnummer av personal vid regionledningscentralen i mån av tid.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 40 ärenden mellan klockan 22 och 07. Ingen har gripits. Här kommer ett urval av nattens händelser:

23:18 Polisen larmades till Torshälla i Eskilstuna där en man hade setts gå runt utomhus, på sig skulle mannen ha minst en kniv. Flera polispatruller åkte till platsen och mannen påträffades. Tre knivar påträffades och samtliga knivar togs i beslag. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen. Mannen, som är i 25-årsåldern, misstänks för grovt brott mot knivlagen samt ringa narkotikabrott eget bruk. Mannen fick följa med för tillnyktring.

23:34 Ett SOS-larm inkom till polisen gällande brandrök i ett flerfamiljshus i Torshälla, Eskilstuna. En man, som är i 25-årsåldern, misstänks för allmänfarlig vårdslöshet då en spisplatta hade lämnats på. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.