24 juni 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Anna Göransson.

22:45 Ulricehamn, brand utan misstanke om brott.
Inkommer larm om en brand i en lägenhet på Järnvägstorget varför räddningstjänst samt polis larmas fram till platsen. Eventuellt kan det vara en luftvärmepump (AC) som börjat brinna. En kvinna hemmahörande i lägenheten åker med ambulansen till sjukhus i Borås för kontroll, lindriga rökskador. Ingen spridningsrisk enligt personal från platsen.

23:10 Lidköping, försök till mord.
Se tidigare händelserapport från natten.

00:43 Borås, misshandel – brott i nära relation.
En kvinna ringer och säger att hon har blivit slagen av sin före detta varför polis larmas till platsen. Kvinnan säger att man har druckit alkohol och vid något tillfälle hade mannen bland annat slagit henne. Kvinnan larmar polis och mannen har tagit sig ut från bostaden men befinner sig på utsidan. Polis kan gripa mannen som befinner sig på utsidan av bostaden. Kvinnan kommer att begära besöksförbud enligt patrullen.

01:05 Kungälv, brand utan misstanke om brott.
En husvagn brinner på en uppställningsplats i Ytterby. Branden kan släckas omgående och man kan då se att det brunnit i en arbetsbod samt två husvagnar har fått skador i samband med branden, oklart varför det börjat brinna i skrivande stund.

03:47 Vänersborg, skadegörelse genom brand.
Ett släp brinner på en parkeringsficka längs Länsväg 173 i Frändefors. Räddningstjänsten släcker branden och patrullen skriver en anmälan. Oklart i skrivande stund vad det är som orsakat branden.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.