25 juni 07:47, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg, som är i tjänst till klockan 15:00. Övriga tider besvaras samtal till polisens pressnummer av personal vid regionledningscentralen i mån av tid.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 60 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

03:24 Polisen larmades till en bostad i centrala Tranås med anledning av att en man skulle ha hotat en kvinna. Mannen, som är i 25-årsåldern, ska ha visat upp ett tillhygge samt ha hotat kvinnan verbalt. Flera polispatruller involverades i ärendet och mannen greps, han är misstänkt för grovt olaga hot. Kvinnan ska inte ha skadats i samband med händelsen.

03:31 Polisen larmades till en villa i Habo med anledning av ett inbrott. Någon, eller några, hade tagit sig in i bostaden och stulit gods. Vad som har stulits är inte preciserat. En brottsplatsundersökning genomfördes. Det finns ingen misstänkt för brottet. En anmälan gällande stöld genom inbrott upprättades.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.