25 juni 19:23, Rattfylleri, Norrtälje

Den personbilsförare som polisen kontrollerade vid trafikplats Rösa är misstänkt för rattfylleri.

När polisen kontrollerade en personbils registreringsnummer via dataslagningar kom det fram att fordonet var avställt och hade körförbud.

Polisen stoppade och kontrollerade personbilen och dess förare vid trafikplats Rösa på E18. När föraren kontrollerades mot sållningsinstrumentet för rattfylleri gav det positivt utslag.

Han medtogs för fortsatt utredning angående rattfylleri. I bevisinstrumentet för rattfylleri uppmättes hans alkoholhalt till 0,20 milligram per liter utandningsluft. Han är misstänkt för rattfylleri.

Uppdatering klockan 22:25
Då mannen som är misstänkt för rattfylleri saknade hemvist i Sverige greps han av polisen. Åklagare ha beslutat att mannen ska vara anhållen på sannolika skäl misstänkt för rattfylleri. 

Uppdatering den 26 juni klockan 00:27
Mannen är inte längre frihetsberövad, han är fortfarande misstänkt för brottet. Åklagare har fastställt strafföreläggandet till 40 stycken dagsböter á 105 kronor samt 800 kronor till brottsofferfonden. Mannen har godkänt detta och skrivet under den fullmakt som är utfärdad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.