26 juni 07:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler.

22:45 Misshandel, Borås.
Polis blev larmade om en misshandel på Fristadsvägen i Borås, där flera inringare uppgav att en man misshandlade två kvinnor. Polisen kom till platsen och kunde omhänderta en man som då bråkade med två kvinnor. Polisen tog upp en anmälan om misshandel och mannen omhändertogs enligt LOB (Lagen om omhändertagande av berusad person).

23:06 Stöld/inbrott, Gullspång
Polis larmades om ett pågående inbrott i en källare på Västergatan i Gullspång. EN anmälare hade sett två män i 20-årsåldern klättra in igenom ett källarfönster i fastigheten. Två personer sågs komma ut ur fastigheten med två cyklar och polis kom till platsen och kunde gripa personerna. När polisen kontrollerade personerna visade det sig vara en man och en kvinna i 35- respektive 30-årsåldern. Boda misstänktes för stöld genom inbrott och brott mot knivlagen. Cyklarna tog i beslag och även de knivar som hittas på förövarna.

Misshandel, Polisområde Skaraborg.
En kvinna uppgav att hon blivit misshandlad av sin far. Kvinnan ska ha blivit nedslagen varit avsvimmad. kvinnan fick fläskläpp, igensvullet öga och svullnad i huvudet. fadern som beskervs som aggressiv hade lämnat adressen när Polis kom till platsen. Ingen gripen i nuläget. Anmälan om misshandel är skriven.     

Misshandel, Polisområde Storgöteborg
En kvinna kontaktade polisen då hon blivit misshandlad av sin pojkvän. Kvinna hade blivit slagen i ansiktet och när hon ringde till polisen blev hon sparkad av sin pojkvän. Polis mötte upp kvinna och upprättade en anmälan om misshandel. ingen gripen i nuläget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.