Uppdaterad 27 juni 07:13

27 juni 03:02, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens händelser.

23:26 Rattfylleri, Sundsvall

Efter ett trafikstopp är en man i 30 års åldern gripen gällande rattfylleri. Mannen som blåste positivt i polisens sållningsinstrument fördes till polisstationen för provtagning. Mannen som inte är från Sverige kommer att förhöras under morgonen.

Uppdatering 12:44 av Maria Linné, presstalesperson: Efter förhör har mannen anhållits. 

00:02 Misshandel och skadegörelse, centrala Härnösand

Samtal inkom gällande en man som slog sönder saker på en adress i centrala Härnösand. Mannen som är i 50 års åldern hade även misshandlat två personer på adressen. Då patrullen kom till platsen hade mannen lämnat. Patrullen påträffade mannen efter ett stunds letande och de har upprättat anmälan gällande skadegörelse samt två anmälningar gällande misshandel.

01:07 Drograttfylleri, Domsjö

Efter ett trafikstopp i Domsjö är en man i 20 års åldern misstänkt för drograttfylleri och narkotikabrott eget bruk. Mannen som inte hade körkort är även misstänkt för grov olovlig körning. Mannen fördes till polisstationen i Örnsköldsvik för provtagning. Efter anmälan, förhör och provtagning frigavs mannen.

Uppdatering klockan 07:00 av Maria Linné, presstalesperson:

Från lördagseftermiddagen och under natten har polisen varit på plats i Junsele där midsommarhelgsfirande har pågått.

Sammanfattning av polisens arbete:
Nykterhetskontroller har utförts. Cirka 30 förare har fått blåsa i sållningsinstrumentet och alla var nyktra.
7 ordningsbot har utfärdats för trafikbrott.
30 fordon samt 10 personer har avvisats från campingen.
Polisen har även förverkat alkohol.

Polispatrullerarna har på vissa platser, främst på campingen, upplevt en något dålig stämning men har kunnat dämpa detta. 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.