27 juni 07:00, Sammanfattning natt, Hallands län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler.

23:43 Försök till mord, Varberg
Polisen larmades om ett försök till mord i centrala Varberg. På platsen kunde polispatruller konstatera att att brottet fullbordats varför en anmälan om försök till mord upprättades. Förundersökningen leds av åklagare.  

00:21 Stöld, Kungsbacka

Polisen larmades om ett pågående inbrott på Björkrisvägen. På plats konstateras att någon försök ta sig in i ett förvaringsutrymme vid en ladugård. Polisen skriver en anmälan om stöld. Gärningsmannen hade lämnat platsen innan polisen kom till platsen, troligen hade han blivit avbruten i sin gärning av ägarna till fastigheten.

Misshandel, Polisområde Halland
En kvinna kontaktade Polisen och berättade att hon blivit misshandlad av sin pojkvän genom slag i ansiktet och att han tagit strypgrepp på henne. Pojkvännen ska även ha kastat henne i golvet. Pojkvännen fanns i bostaden när kvinnan ringde till polisen. Polispatrull till platsen som direkt kunde gripa pojkvännen. Anmälan om misshandel upprättades.

02:55 Mordbrand, Halmstad.
Polis larmades om en mordbrand på en camping i Tylösand. Någon ska där ha försökt tända eld på en husvagn med någon typ av brännbar vätska. Branden kunde släckas och en utredning om försök till mordbrand initierades. Ingen gripen i nuläget.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.