27 juni 07:17, Sammanfattning helg, Örebro län

Midsommarhelgen har präglats av brott i nära relation, rattfyllerier, bråk och fylleri.

Midsommarafton

13.07 Torphyttan, Lindesberg. Kvinna i trettioårsåldern misstänkt för ringa stöld i butik. Misstänks även för misshandel, olaga hot och skadegörelse. Medtagen för kroppsbesiktning.

13.31 Bettorp, Örebro. En person i trettioårsåldern misstänkt för rattfylleri efter blåskontroll.

14.54 Västhaga, Örebro. En person i femtiofemårsåldern misstänkt för grovt rattfylleri efter en trafikolycka på E18 vid Västhaga. Mannen misstänks också för grov olovlig körning. Ej personskada vid olyckan.

19.48 Brott i nära relation. Kvinna i trettioårsåldern misshandlad av man utomhus i centrala Örebro. Patrull till plats tar upp anmälan.

20.53 Brickebacken, Örebro. Skadegörelse genom brand. En moped i brand på skolgård. Räddningstjänst till plats, släcker. Polispatrull till plats, upprättar anmälan.

21.29 Fanthyttan, Lindesberg. Rattfylleri. Man i trettiofemårsåldern misstänkt för rattfylleri och ringa nark. Beslut kroppsbesiktning.

Midsommardagen

00.31 Stocksätter, Hallsberg. Skadegörelse frisörsalong. En person gripen initialt. Anmälan skadegörelse.

00.46 Örebro. En man i tjugofemårsåldern misstänks för misshandel och olaga hot efter att ha gett sig på en kvinna i Sörbyängen i  Örebro. Mannen ska ha dykt upp på en fest och blivit otrevlig mot en kvinna. Mannen går sedan till handgripligheter.

00.52 Karlskoga. Misstänkt drograttfylla, man i trettioårsåldern. Beslut kroppsbesiktning. Anmälan drograttfylla samt nark eget bruk. Mannens körkort omhändertaget på plats.

04.28 Örebro. Man i tjugoårsåldern misstänks för rattfylleri. Beslut om provtagning.

05.25 Kumlaby, Kumla. Brott i nära relation. Kvinna i fyrtioårsåldern svårt misshandlad av partner. Den misstänkte, en man i fyrtiofemårsåldern anhållen.

13.22 Vintrosa, Örebro. Personbil får vattenplaning. Tre personer i bilen, ej sjukhusbehov, kontrollerade av ambulans på platsen. Stopp i trafiken på grund av skrot i vägbanan. Anmälan singelolycka utan misstanke om brott.

15.08 Lekhyttan, Lekeberg. En man i fyrtiofemårsåldern misstänkt för hemfridsbrott och grov stöld efter att olovligen berett sig tillträde till en bostad.

18.17 Karlskoga. Man i femtioårsåldern misstänks för misshandel av kvinna i samma ålder. Kvinnan förd till sjukhus för vård.

18.45 Björkhyttan, Lindesberg. Man, arton år, misstänkt för rattfylleri. Medtagen för kroppsbesiktning.

20.52 Örebro. Brott i nära relation. En kvinna i tjugofemårsåldern har anmält att hennes man misshandlat henne. Kvinnan har uppgett att hon är rädd för mannen.

Söndagsdygnet

02.07 Sköllersta, Hallsberg. En person initialt gripen misstänkt för skadegörelse på privatadress. Gripet hävt på grund av låg ålder. Flera ungdomar ska ha slagit sönder brevlådor och kastat in soptunna på en altan. Anmälan upprättad avseende ofredande och skadegörelse.

04.13 Örebro. Stöld/inbrott industriföretag. En person påträffad av polispatrull. Misstänks för stöld genom inbrott, ringa nark samt försök till stöld av fortskaffningsmedel.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.