27 juni 07:19, Sammanfattning helg, Dalarnas län

Midsommarhelgen har präglats av brott i nära relation, rattfyllerier, bråk och fylleri.

Midsommarafton

12.19 Mora. En person i fyrtioårsåldern misstänkt för skadegörelse i livsmedelsbutik. Skadegörelse genom åverkan på varor. Patrull på plats. Misstänkt gör rätt för sig genom att betala för skadade varor.

15.57 Falun. En person i tjugoårsåldern gripen misstänkt för försök  till grov misshandel efter att ha försökt skada flera personer med ett tillhygge.

18.00 Saxdalen Ludvika. Man i sextioårsåldern omhändertagen misstänkt för rattfylleri efter att ha kört på en annan bil. Inga personskador. Beslut kroppsbesiktning.

18.41 Borlänge. Brott i nära relation. En man i fyrtioårsåldern gripen misstänkt för misshandel samt våldsamt motstånd. Misstänks ha misshandlat kvinna i samma ålder.

20.04 Vibberbo, Smedjebacken. Trafikolycka motorcykel. Man född -94 förd till sjukhus med lindriga skador. Ingen misstanke om påverkan, trafikolycka utan misstanke om brott.

22.21 Hedemora. Polispatrull påträffat ungdomar med stora mängder alkohol. Beslag, hälldes ut på platsen.

22.49 Borlänge. En person omhändertagen misstänkt för ringa narkotikabrott samt skadegörelse efter att ha sparkat på en bil. Man 16 år.

23.37 Avesta. Bil vägrar stanna på polismans tecken. Förföljande som snart avbryts. Därefter träff på bilen igen. Föraren, en man i artonårsåldern misstänks för drograttfylleri, rattfylleri, vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning samt ringa nark eget bruk. Flera andra i bilen misstänks för brott, bland annat narkotikabrott.

Midsommardagen

02.04 Sollerön, Mora. Tre personer i trettio till fyrtioårsåldern misstänks för misshandel, sexuellt ofredande samt olaga hot i ett fall efter ett tumult natten till midsommardagen. De tre misstänkta ska ha bjudit in sig själva till en fest och därefter börjat bete sig illa.

02.39 Leksand. En person i trettiofemårsåldern har förts till sjukhus efter att ha misshandlats av en man i tjugofemårsåldern. Patrull på plats skriver anmälan misshandel.

04.48 Leksand. Ett flertal anmälningar om misshandel blev resultatet av ett större bråk vid Circle K i Leksand natten till lördag. En person greps.

19.32 Hedemora. Försvunnen person, man, 86 år. Eftersök. Återfunnen.

19.39 Malung. En person i tjugoårsåldern har rapporterats misstänkt för vårdslöshet i trafik efter att i hög fart kört bil genom en campingplats.

Söndagsdygnet

02.30 Sollerön, Mora. Sjöfylleri. En person i fyrtioårsåldern omhändertagen för kroppsbesiktning. Misstänkt för grovt sjöfylleri efter färd med vattenskoter i Siljan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.