27 juni 07:43, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg, som är i tjänst till klockan 15:00. Övriga tider besvaras samtal till polisens pressnummer av personal vid regionledningscentralen i mån av tid.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 70 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

23:17 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på Växjövägen i Värnamo. Bilisten, en man i 20-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan. Mannen är misstänkt för drograttfylleri och fick följa med för provtagning och förhör.

00:39 Ett SOS-larm inkom till polisen gällande en brand på Värnamovägen i Jönköping. Det var en parkerad personbil som brann. Ingen person ska ha skadats i samband med branden. En anmälan gällande skadegörelse genom brand upprättades. Minst en bil i närheten ska också ha fått skador i samband med händelsen.

03:02 Ett SOS-larm inkom till polisen gällande en brand på Strömgatan i Gnosjö. Det var en container som brann. Ingen ska ha skadats i samband med händelsen. En anmälan gällande skadegörelse genom brand upprättades. En brottsplatsundersökning genomfördes.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.