27 juni 10:47, Våldtäkt, försök, Jönköping

Polisen söker vittnen till ett våldtäktsförsök i Ekhagen.

09:11 Polisen larmades till Ekhagen i Jönköping. En kvinna var ute och sprang när en, för henne, okänd man dök upp och tog tag i kvinnan och höll fast henne. Detta inträffade i ett skogsområde vid Tulpanstigen nära Ekhagsvallen.

Kvinnan, som är i 25-årsåldern, slet sig loss och kunde ta sig från platsen för att sedan larma polisen. Kvinnan ska inte ha fått några allvarliga fysiska skador i samband med händelsen.

Flera polispatruller, bland annat hundpatrull, involverades i ärendet och sökte efter gärningsmannen. Ingen gärningsman påträffades under sökarbetet.

En förundersökning gällande försök till våldtäkt inleddes.

Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om personer som har uppträtt avvikande eller misstänkt och som kan kopplas samman med denna händelse. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.