28 juni 07:56, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av natten i Södermanland.

Polisen i Södermanland har hanterat ett 40-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits. Händelser i urval:

23.55 Det kom larm om en trafikolycka vid kyrkogården vid Mariefredsvägen i Strängnäs. En skåpbil hade körts av vägen och voltat. Bilen hade hamnat på taket inne på kyrkogården. Polis, räddningstjänst och ambulans kom till platsen. Ambulanspersonal kontrollerade de två kvinnor i 20-årsåldern som hade suttit i bilen, men ingen av dem hade skadats nämnvärt. Polisen fattade misstankar om att båda var narkotikapåverkade. Den ena kvinnan blev misstänkt för grovt drograttfylleri, båda togs med som misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk, samt innehav.

01.03 SOS larmade om en trafikolycka på E20 vid Marielund, i riktning mot Västerås. En bilist hade krockat med en älg. Föraren blev chockad men inte fysiskt skadad. Älgen dog.

04.42 Polisen fick samtal om en utbrunnen bil på länsväg 504 vid Jönåker. Räddningstjänsten släckte branden. Polisen var också på plats. Polisen kontaktade ägaren och det visade sig att bilen hade stulits på en adress i Norrköping. Polisen skrev en anmälan om skadegörelse genom brand, samt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.