Uppdaterad 29 juni 14:00

29 juni 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Fredrik Svedemyr.

23.12 Strömstad, grov stöld genom inbrott
En kvinna i Hällestrand kommer hem under kvällen och upptäcker att det varit inbrott i bostaden. Inbrottet har skett under tiden hon varit ute och gått med hundarna under en timme. Någon har på okänt sätt tagit sig in i bostaden och stulit smycken. Polisen har varit på plats och en anmälan om grov stöld genom inbrott har upprättats.

03.47 Tjörn, försök till mord
Polis larmas till Skärhamn där en man blivit knivhuggen i en lägenhet. Mannen, som är i 35-årsåldern, hade skador på överkroppen och är förd till Sahlgrenska sjukhus i helikopter. En annan man i 35-årsåldern har gripits i närheten av brottsplatsen. Han hade lämnat lägenheten men kunde snabbt hittas av polis. Brottsplatsen har spärrats av för en teknisk undersökning och polisen har även knackat dörr i området. Förhör har även hållits med vittnen.

13.30 UPPDATERING Den gripne mannen har efter förhör anhållits av åklagare misstänkt för försök till mord.

Misshandel i relation, Polisområde Älvsborg
En kvinna larmar polisen då hennes make har slagit henne med flera knytnävsslag i ansiktet. Han har även hotat henne. Kvinnan ska inte behövt åka till sjukhus. När polisen kom fram hade maken lämnat hemmet och är ännu inte gripen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.