29 juni 07:58, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av natten i Södermanland.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 45 ärenden mellan kl 22 och 07. Händelser i urval:

00.25 Polisen larmades till en bostad i södra Eskilstuna med anledning av att det lät som att det pågick ett bråk mellan en man och en kvinna. När polisen kom dit så visade det sig att mannen i bostaden var anhållen i sin frånvaro, misstänkt för grov misshandel. Dessutom hade han en elpistol på sig och han verkade vara narkotikapåverkad.. Han blev därmed även misstänkt för brott mot vapenlagen och ringa narkotikabrott eget bruk. Grunden för larmen landade i en anmälan om ofredande. Mannen är i 30-årsåldern.

00.28 Polisen kontaktades om att det hade gått ett inbrottslarm på en återvinningscentral i Nyköping. Via övervakningskameror syntes en obehörig person på platsen. Polis och väktare kom dit, men ingen misstänkt kunde hittas. Polisen skrev en anmälan försök till stöld genom inbrott.

---

Under tisdagen finns det en presstalesperson på plats till kl 15, därefter svarar ett befäl på ledningscentralen på pressnumret, i mån av tid. Onsdag morgon är en presstalesperson på plats igen, även då till kl 15.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.