29 juni 07:59, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 55 ärenden mellan kl 22 och 07. Händelser i urval:

00.11 Ett vittne ringde polisen om att några ungdomar hade slagit sönder bakrutan på en bil. Detta var på Kjellbergsgatan i Jönköping. Ungdomarna skulle sedan ha sprungit från platsen i riktning mot Ekhagen. Polis åkte till platsen. Ingen misstänkt kunde hittas. Polisen skrev en anmälan om skadegörelse.

01.28 En polispatrull stoppade en bilist på E4 vid Jönköping. Föraren, en man i 30-årsåldern, verkade vara narkotikapåverkad och togs med för provtagning, misstänkt för drograttfylleri. Vid en husrannsakan i bilen hittade polisen en större summa kontanter, vilket ledde till att mannen greps, misstänkt för penningtvättbrott. Mannen blev anhållen under natten efter beslut av åklagare. Det är åklagare som leder ärendet och ytterligare information kan inte lämnas av polisen.

02.02 Det kom larm om en brinnande i bil i Tenhult, Jönköping, vid korsningen Högalundsvägen / Mjälarydsvägen. Polisen sökte av området men kunde inte hitta någon som hade med branden att göra. Polisen misstänker att den var anlagd och upprättade en anmälan om skadegörelse genom brand.  
02.56 Polisen kontaktades om att det hade gått ett inbrottslarm på ett företag i Eksjö. Någon hade slagit sönder en fönsterruta. Polis kom till platsen och sökte av adressen. Ingen misstänkt fanns kvar. Det konstaterades att en dator hade stulits. Polisen skrev en anmälan om stöld genom inbrott. Det finns i nuläget ingen misstäkt.

06.22 SOS larmade om en trafikolycka på Forserumsvägen i Öggestorp, Jönköping. Två personbilar var inblandade i en krock. En person var chockad och en hade ont i nacken. Polis kom dit. Två män, i 20- respektive 60-årsåldern var drabbade. Den yngre fick en ordningsbot för att inte ha iakttagit väjningsplikt och därmed orsakat olyckan. Polisens presstjänst har ingen information om eventuellt ambulansbehov.

Under tisdagen finns det en presstalesperson på plats till kl 15, därefter svarar ett befäl på ledningscentralen på pressnumret, i mån av tid. Onsdag morgon är en presstalesperson på plats igen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.