03 juni 07:16, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.36 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott eller tagits med för provtagning.

04.50 samtal kom till polisen från stadsdelen Tannefors i Linköping om att en bostad hade utsatts för ett inbrott. Polisen åkte till platsen för att utreda vad som hänt. Polisen har nu påbörjat en utredning om grov stöld genom inbrott, då någon ska ha tagit sig in i huset genom ett öppet fönster. Inbrottet har inträffat när de boende var hemma och det saknas nu en del föremål såsom plånbok, pass och en väska. Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning. Ännu finns det ingen misstänkt.

06.09 SOS-samtal till polisen om att en viltolycka inträffat på länsväg 1141 i Risinge där en bilist kört på en älg. Bilen fick mindre skador men ingen person skadades. Älgen sprang till skogs och söks nu av en eftersöksjägare.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.