03 juni 07:16, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.04 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits och två har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.16 polisen kallades till en bostad i Nyköping med anledning av en misshandel i relation som skulle ha inträffat tidigare. Polisen åkte till platsen för att utreda vad som hänt. En utredning om ofredande, hemfridsbrott, misshandel och grov kvinnofridskränkning påbörjades av polisen. Den som kunde misstänkas för dessa brott anträffades och kontrollerades vid 02.30-tiden i en bil på Arnöleden. Han blev då misstänkt för ytterligare brott, ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav. Mannen, som är i 30-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör.

03.12 en polispatrull kontrollerade en parkerad bil i vilken det satt en person, i närheten av gamla regementet i Strängnäs. Det visade sig att mannen, som är i   35-årsåldern var kraftigt påverkad och han blev misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav. Han fick följa med för provtagning och efter det fick han nyktra till i en arrest. Han kommer att förhöras efter tillnyktring.

04.45 en polispatrull bestämde sig för att kontrollera en bilist i Oxbacken i Nyköping. I samband med kontroll uppstod misstankar om att mannen kunde ha genomfört en inbrott på en byggarbetsplats i närheten. Detta efter att en del kläder anträffats i bilen. Vid kontroll av bilen uppstod misstankar om att den kan vara stulen. Mannen är nu misstänkt för stöld genom inbrott, tillgrepp av fortskaffningsmedel, ringa narkotikabrott genom eget bruk och olovlig körning. Mannen, som är i 45-årsåldern greps för dessa brott.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.