Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

03 juni 13:10, Trafikbrott, Hofors

En man kan gripas efter ett längre förföljande.

När en MC-polis ska kontrollera en bil i Hofors vägrar föraren till fordonet att stanna. Ett längre förföljande inleds och flera polispatruller beordras ut för att försöka få stopp på den aktuella bilen.

Förföljande går på E16 i riktning mot Falun, men efter ett tag svänger bilen av och in på småvägar. I samband med förföljandet försöker också föraren att i hög hastighet köra på en polispatrull som i sista stund lyckas väja undan.

Efter ungefär en halvtimmes förföljande kör föraren till bilen av vägen och ger sig i stället av till fots ut i terrängen. Med hjälp av en hundpatrull kan mannen spåras upp och klockan 14:13 grips han.

Föraren, som är en man i 30-årsåldern, misstänks för försök till grovt våld mot tjänsteman, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, ej stannat för polismans tecken, ringa narkotikabrott brukande och innehav samt drograttfylleri.

Efter beslut av åklagare är mannen nu också anhållen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.