03 juni 17:49, Åldringsbrott, Norrköping

Äldre dam utsatt för bedragare.

14:14 Polis larmades till en adress i centrala Norrköping med anledning av en stöld. En kvinna i 90-årsåldern ska ha haft besök av okända personer som sagt att de skulle se över vattenledningarna i hennes bostad. Under tiden som det "arbetet" pågick ska stöldgods i form av smycken ha försvunnit från bostaden. Polispatrull har varit på plats, pratat med den äldre damen och en anmälan om grov stöld kommer skrivas. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Så kan du som äldre förebygga brott:

* Var kritisk mot okända besökare. Begär legitimation och försök att kontrollera den. Ofta finns telefonnummer för kontroll.

* Ha gärna ytterdörren låst när du är hemma, så att ingen tar sig in utan att du märker det.

* Förvara helst inte stora summor pengar hemma.

* Undvik att förvara pengar och värdesaker synligt, till exempel i hallen. Förvara dem gärna inlåsta. Då kan en tillfällig besökare inte ta något.

* Var försiktig med bankkort, bankomatkoder och även portkoder. Förvara inte koden till bankomatkortet tillsammans med kortet.

* Fotografera gärna dina värdesaker och se över hur du förvarar dem.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.