Uppdaterad 04 juni 10:16

03 juni 21:46, Mord/dråp, försök, Stockholm

Samtal om att två män slogs med varandra på en balkong i Sätra.

Poliserna som är på plats har talat om att båda männen är skadade med ett vasst föremål. Ambulanspersonal är på plats och männens skadeläge beskrivs som allvarligt.

Polisen har inlett förundersökning angående försök till mord.

Uppdatering klockan 22:52
Inledningsvis var denna händelse felaktigt inlagd i Botkyrka kommun. De båda skadade männen är förda till sjukhus. Det finns ingen ny information om deras skador.

Lägenheten är avspärrad så att tekniker kan genomföra en undersökning.  

Uppdaterad den 4 juni klockan 00:07
Polisen är klara med de inledande utredningsåtgärderna i fastigheten. Polisen har bland annat genomfört dörrknackning för att se om någon av de som befann sig i området har hört eller sett något som kan vara till hjälp i utredningen.

Det finns inget som tyder på att det har varit någon annan person inne i lägenheten när männen började bråka med varandra.

Uppdatering den 4 juni klockan 10:10

En av de skadade männen har till följd av sina skador avlidit. Anhöriga till mannen har underrättats om dödsfallet. Brottsrubriceringen är förändrad till mord.

Den andre mannen är misstänkt gärningsman och vårdas fortsatt på sjukhus med allvarliga skador som inte anses vara livshotande. Han ska förhöras av polis så fort hans tillstånd medger detta.

Såväl målsägare som misstänkt är i 50-års åldern. De kände varandra sedan tidigare.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.