Uppdaterad 30 juni 12:09

30 juni 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Hans-Jörgen Ostler.

22.02 Göteborg, försök till mord
En man i 20-årsåldern kommer in till Östra sjukhuset med livshotande skador. Han blev transporterad dit av i nuläget okända personer. Han har under natten opererats för sina skador. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord men i nuläget finns ingen misstänkt. En trolig brottsplats har identifierats utomhus på Hisingen och platsen har spärrats av. En teknisk undersökning kommer att påbörjas under morgonen.

12.00 Uppdatering: Skadeläget för mannen beskrivs nu som allvarligt men stabilt. Polisen har ännu inte hållit förhör med honom. En teknisk undersökning har gjorts på den förmodade brottsplatsen. Innan förhör har hållits med målsägaren kan ingen ytterligare information lämnas i ärendet.

03.43 Frändefors, brand i traktor
Larm om brand i traktor på en gård utanför Frändefors. Av okänd anledning har en traktor börjat brinna intill en lada full med kor. Räddningstjänsten kunde släcka branden i traktorn och rädda ladan som dock blev rökfylld. Inga uppgifter om skador på varken människor eller kor. Polisen har skrivit en anmälan om brand utan misstanke om brott.

04.24 Kungälv, inbrott
På Västra Gatan går larmet från ett café. Väktare som är först på plats kan konstatera att någon tagit sig in i lokalerna genom att lyfta ut ett fönster. Troligen har man stulit kontanter ur kassalådan samt sprit. Polisen har skrivit en anmälan om stöld genom inbrott men i nuläget finns ingen misstänkt.

Misshandel i relation, Polisområde Fyrbodal
Under natten får polisen in samtal om skrik från en bostad. Polis åker till platsen och där finns en kvinna som blivit slagen i ansiktet med öppen hand av sin pojkvän. Hon behövde inte uppsöka sjukvård. Pojkvännen var inte kvar på platsen men en anmälan om misshandel i relation har upprättats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.