30 juni 07:57, Sammanfattning kväll och natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Johnny Gustavsson och jag finns på plats till 15:00 och nås på 073-0932365.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person är gripen. 1 person har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Misstänkt grovt vapenbrott i Norrköping

01:45 Polisen kallades till ett bostadshus i Navestad där en man, utanför fastigheten,  uppträdde hotfullt genom att kasta saker på fönster. Enligt initiala uppgifter hade personen även något vapenliknande föremål med sig.

02:35 Polisen lokaliserar den misstänkta personen i 20-årsåldern och han grips. Ingen person skadades fysiskt vid händelsen.

Polisen skrev en anmälan om misstänkt grovt vapenbrott, olaga hot, skadegörelse samt ringa narkotikabrott innehav. Den misstänkte är nu anhållen av åklagare.

Olycka på Åtvidabergsvägen

05:56 Polis och räddningstjänst kallades till Grebo.  En personbil hade av okänd anledning åkt av vägen och voltat. Föraren behövde initialt inte ambulansvård.

Polisen skrev en anmälan om vårdslöshet i trafik

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.