30 juni 07:57, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Johnny Gustavsson, som är i tjänst till klockan 15:00. Övriga tider besvaras samtal till polisens pressnummer av personal vid regionledningscentralen i mån av tid.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 40 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

01:10 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Marmorbyn, Vingåker, med anledning av en brand. Det var flisupplag som brann. Händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand. Ingen ska ha skadats i samband med branden.

02:11 Polisen larmades till en butik på Fiskargatan i Trosa med anledning av ett inbrottslarm. Flera polispatruller åkte till adressen. Någon, eller några, hade tagit sig in i lokalen genom att krossa minst en ruta. Ingen misstänkt gärningsperson har påträffats. En anmälan gällande stöld genom inbrott har upprättats. Vad som har stulits är oklart.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Polispatrullerna har även hanterat ärenden som rör psykisk ohälsa.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.