30 juni 12:45, Övrigt, Täby

Cyklande poliser besökte bland annat Gribbylund där de bland annat pratade med boende och företagare.

I dag har poliser från lokalpolisområde Södra Roslagen haft cykelpatrullering. De har bland annat varit i Gribbylund och Täby. Några av de som poliserna pratade med fick en broschyr om hur man kan undvika att bli utsatt för bedrägerier.

Medborgarlöfte och lokal problembild

Genom medborgarlöften får polisen veta vad de som bor och verkar i ett område upplever som viktigt för att de ska känna sig trygga och säkra.

Vad som upplevs som problem i ett område får polisen veta via e-post, telefonsamtal och personliga möten. Polisen tittar även på inkomna brottsanmälningar och har information från personalen som arbetar med underrättelseinformation.

All den information brukar sammanfattas i en lokal problembild. Den tillsammans med medborgarlöften är viktiga när man i ett lokalpolisområde bestämmer vad man ska prioritera den här dagen/veckan/månaden.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.